Pre Helsinki esittelee suomalaisen suunnittelun parhaimmistoa

Pre Helsinki -muotiviikko esittelee ja tukee kovassa nosteessa olevaa suomaista muotia. Toukokuisin Helsingissä järjestettävä tapahtuma kokoaa yhteen muotinäytöksiä, seminaareja, näyttelyitä ja työpajoja. Lisäksi avataan pop-up kauppa, joka myy suomalaisten suunnittelijoiden tuotteita, mallikappaleita ja uniikkitöitä, joita ei normaalisti Suomesta saa.

Pre Helsinkiin on kuratoitu mukaan joukko suomalaisen muodin kärkinimiä. Mukava ovat suunnittelijat Elina Määttänen, Sasu Kauppi, Satu Maaranen (kuvassa) ja Laura Juslin sekä brändit Samuji, R/H sekä ensæmble.

– Suomalainen suunnittelu eroaa muusta pohjoismaisesta suunnittelusta taiteellisuudellaan. Pre Helsinki liikkuukin muodin ja taiteen välimaastossa ja pyrkii herättämään keskustelua, kertoo tapahtuman perustaja Martta Louekari.

Pre Helsinki -tapahtumaan kutsutaan yli 50 kansainvälistä vierasta. Suomalaisiin suunnittelijoihin tutustuvat muun muassa kansainvälisen muotilehdistön kuten Voguen ja i-D:n toimittajat.

Maailman katseet ovat kääntyneet Suomeen muun muassa ranskassa järjestettävän nuorten suunnittelijoiden Hyeres-kilpailun takia. Jo kolme vuotta finaalissa on ollut mukana suomalaisia suunnittelijoita. Kaksi vuotta sitten Satu Maaranen voitti kilpailun pääpalkinnon.

– Menestyksen kautta kansainväliselle muodin etujoukolle on tieto, että suomalainen suunnittelu on äärettömän korkeatasoista, jopa maailman parasta”, kertoo Louekari.

Suomessa järjestettävän tapahtuman lisäksi Pre Helsinki pyrkii rakentamaan verkostoja ja luomaan suunnittelijoille liiketoimintamahdollisuuksia. Pre Helsinki tuottaa hankkeita muun muassa Pariisin muotiviikolle sekä Kiinaan ja Hong Kongiin.

Pre Helsinki 20.–24.5.2015
www.prehelsinki.com

Video: Verna Kovanen ja Ida Kukkapuro
Videon kuvituskuva: Inka Pohjonen ja ensæmble

Teksti: Ida Kukkapuro

Suomen Kulttuurirahasto myönsi vuosijuhlassaan 27.2.2015 Pre Helsinki osuuskunnalle apurahan suomalaista muotia ja muotoilua esittelevän tapahtuman järjestämiseen.
, Jenni Heikkinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *